Scholingsvouchers nog maar beperkt verkrijgbaar wegens groot succes

Alert

Sinds de openstelling van de tijdelijke subsidieregeling voor scholing, in mei 2016, heeft het UWV ruim 12.000 scholingsvouchers toegekend. De grote interesse voor de regeling geeft aan dat er een duidelijke behoefte is aan financiële ondersteuning voor scholing.

Een UWV scholingsvoucher is een opleidingssubsidie die aangevraagd kan worden bij het UWV om de kansen op het vinden van een nieuwe baan te vergroten. De subsidie tot maximaal €2.500 kan gebruikt worden voor een opleiding waarmee men zich kan laten bij- of omscholen naar een zogenoemd kansberoep. Op http://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/scholingsvoucher-voor-werkzoekende-in-de-langdurige-zorg is een lijst te downloaden van welke beroepen dat zijn.

Het UWV meldde onlangs dat het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekenden helemaal is benut. Maar er is nog wel volop budget beschikbaar voor langdurige zorg. Het heeft daarom alleen nog zin om scholingsvouchers aan te vragen voor mensen die een zorgberoep in de langdurige zorg hebben of dat hebben gehad en vanuit die baan een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangen. Dat kan zorg in een instelling zijn maar ook thuiszorg. Denk bijvoorbeeld aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg.

Auteur

Scholingsvouchers nog maar beperkt verkrijgbaar wegens groot succes

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op