Nieuwe mkb-financiering

Actualiteit | 25 november 2016

Volgens minister Kamp is het voor het mkb “cruciaal dat er naast kredieten van banken ook alternatieve mogelijkheden voor financiering zijn”. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen nog steeds maar moeilijk aan krediet komen. Door de relatief hoge handelingskosten en het als hoog ingeschatte risico van kleine leningen, is het voor banken vaak niet aantrekkelijk om kleine zakelijke kredieten te financieren. Alternatieve financiering kan hierin uitkomst bieden.

Overheidsgaranties

Met twee nieuwe aanbieders van mkb-financiering heeft Minister Kamp van Economische Zaken garantieovereenkomsten gesloten, met een gezamenlijke waarde van circa 35 miljoen euro. Dit betekent een uitbreiding van de mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering.

De eerste overeenkomst is afgesloten met FundIQ, gericht op het verstrekken van achtergestelde leningen aan het mkb. Dit fonds ter waarde van ruim 31 miljoen euro is bestemd voor ondernemers met een kredietbehoefte variërend van 250.000 tot 2,5 miljoen euro.

De tweede overeenkomst, ter grootte van vier miljoen euro, is afgesloten met DBS2 Factoring, dat via debiteurenfinanciering de facturatie voor freelancers, zzp’ers en het mkb verzorgt.

Naast deze mogelijkheden kunnen ook andere financieringsinitiatieven een goede oplossing zijn.
Oriënteert u zich op deze mogelijkheden en heeft u hulp nodig? Vanzelfsprekend helpen wij u graag.

Auteur

Joyce Bertens

Nieuwe mkb-financiering

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op