Kabinet stelt € 8 miljard beschikbaar voor beperken CO2-uitstoot

Actualiteit | 14 maart 2023

Het kabinet stelt voor 2023 € 8 miljard beschikbaar om middels duurzame energie de CO2-uitstoot te verminderen, af te vangen en op te slaan. Het geld komt beschikbaar via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++), de belangrijkste subsidie voor duurzame energieprojecten.

‘Hekjes’ in SDE++-regeling

Dit jaar wordt binnen de regeling voor het eerst gewerkt met zogenaamde hekjes. Op die manier komen ook technieken voor de subsidie in aanmerking die op de korte termijn minder kosteneffectief zijn, maar op de langere termijn wel noodzakelijk zijn voor ander energiegebruik.

Voortzetting

De subsidie is voor de meeste vormen van uitstootbeperking hetzelfde als vorig jaar. Dit jaar is de lucht-water-warmtepomp, waarmee warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt voor het verwarmen van water, voor het eerst toegevoegd.

Vijf openstellingsrondes

De regeling werkt met vijf openstellingsrondes. Technieken waarvoor bij de uitstootbeperking zo min mogelijk subsidie nodig is, komen het eerst aan bod. Uiteraard moet u om in aanmerking te komen wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn algemene en specifieke voorwaarden per categorie waar u subsidie voor aanvraagt.

Let op!
De regeling gaat voor de eerste ronde open op 6 juni 2023 om 9:00 uur en sluit op
6 juli 2023 om 17:00 uur. Daarna kunnen bedrijven zich aanmelden voor de tweede ronde.

Aanmelden

Aanmelden voor de eerste openstellingsronde kan via de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Aanmelden moet digitaal en vereist eHerkenning op niveau eH3.

Auteur

Marc Derks

Kabinet stelt € 8 miljard beschikbaar voor beperken CO2-uitstoot

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen

IT-Audit
Audit
Robert Johan
rjohan@horlings.nl
+31 (0)20 5700 200

 
Neem contact op