Vennootschapsbelasting

Bent u eigenaar van bijvoorbeeld een bv of nv? Dan moet u voor uw bedrijf aangifte vennootschapsbelasting doen. Dat geldt soms ook voor stichtingen en verenigingen. De belastingadviseurs van Horlings weten precies wanneer het ook voor u van toepassing is en spannen zich in om de vennootschapsbelasting zo laag mogelijk te houden.

lees meer

 

Belasting over de winst

De vennootschapsbelasting is een belasting over de winst. Het is dus belangrijk om te weten wat de winst is. Bij het bepalen van de winst uit uw onderneming is een tal van fiscale regels van invloed zoals fiscale reserves, gebruik van privégoederen, investeringen, research & development, zwangerschapsuitkeringen en veel meer.

 

Regelgeving bij vennootschapsbelasting

Onze belastingadviseurs weten welke regels voor u gelden en zijn alert op veranderingen in de regelgeving. Zo kunnen zij een optimale situatie creëren waarin u zo min mogelijk vennootschapsbelasting betaalt. Bijvoorbeeld door bepaalde bedragen af te trekken van de winst zoals investeringen in bijvoorbeeld innovatie of milieu- of energiebesparende maatregelen.

 

Profiteer ook van onze kennis

Waar mogelijk werken we ook samen met de collega-adviseurs en -accountants om het verband te leggen tussen investeringen die u wellicht toch moet doen en fiscale mogelijkheden. Wilt u hier ook van profiteren? Dan bent u van harte welkom om kennis te maken met een van de belastingadviseurs van Horlings. Neemt u contact met ons op?

lees minder

Gerelateerde berichten voor Vennootschapsbelasting

Nederlandse innovatiebox leidt niet tot schadelijke belastingconcurrentie

Alert

De innovatiebox is een belangrijke fiscale tegemoetkoming in de vennootschapsbelasting, die bedoeld is voor innovatieve bedrijven. Door toepassing van de innovatiebox wordt winst die toerekenbaar is aan zelfgeproduceerde, innovatieve vaste

Lees meer

Ook de voordelen van een onzakelijke lening of borgstelling vallen buiten de fiscale winst

Alert

X is de Europese hoofdvestiging van een Japans concern dat zich bezighoudt met de productie van en handel in meet- en positioneringsapparatuur. X is moedermaatschappij van een fiscale eenheid waartoe

Lees meer

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en alerts
Gegevens ophalen